Otroški pevski zbor

 

Glasbene šole Izola

dirigent Zborovodja: Kristina Babič        


V letu 2015 je Otroški pevski zbor glasbene šole Izola praznoval 10 let neprekinjenega delovanja, čeprav je prvi otroški pevski zbor v na glasbeni šoli v Izoli pel že pred več kot dvajsetimi leti.

V šolskem letu 1994/95 je imela glasbena šola Izola kar 3 zbore! Dva mladinska in enega otroškega. Nato je padla odločitev, da bo od tu dalje na šoli deloval le en zbor – Otroški pevski zbor Glasbene šole Izola. Ko ga bodo otroci prerasli, bodo vsi skupaj nadaljevali v Mladinskem pevskem zboru Glasbene šole Koper, ki v svojih vrstah združuje pevce vseh treh obalnih glasbenih šol.

V izolskem otroškem zboru pojejo učenci stari od sedem do enajst let. Pot do lepega petja je trdo delo in hkrati užitek. Za nepozabna doživetja se je treba temeljito pripravljati. In prav zaradi truda so dosežki toliko slajši. Zbor vsako leto večkrat nastopa, sodeluje na revijah »Naša pomlad«, sooblikuje glasbene pravljice, šolsko leto pa zaključi s samostojnim koncertom ali letnim koncertom skupaj z ostalimi šolskimi zbori iz Kopra.

Zadnja leta zbor redno sodeluje s tremi člani skupine Vruja, Marinom Kranjacem, Rokom Klevo Ivančičem in Petrom Kaligaričem. Ob njihovi spremljavi so na tekmovanju v Novi Gorici za dve istrski ljudski  prejeli posebno priznanje za najboljšo izvedbo ljudske pesmi.

Dosežki s tekmovanj

Regijsko tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov Primorske v Novi Gorici:
- zlato priznanje z odliko in 1. mesto leta 2007,
- zlato priznanje in 2. mesto leta 2009,
- zlato priznanje z odliko in 1. mesto leta 2011,
- zlato priznanje z odliko in 2. mesto leta 2013, posebno priznanje za najboljšo izvedbo ljudske pesmi in za najboljšega korepetitorja na tekmovanju
- zlato priznanje z odliko in 3. mesto leta 2015, posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne slovenske skladbe in mnoga posebna priznanja.

Državno tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov v Zagorju ob Savi 2014:
- zlato priznanje z odliko in posebno priznanje za najboljši izbor programa.

V šolskem letu 2018/19 se je zbor združil z Otroškim pevskim zborom Glasbene šole Koper v enoten zbor in na Regijskem tekmovanju Primorske 2019 otroških in mladinskih pevskih zborov v Novi Gorici 24. maja 2019 v kategoriji otroških zborov osvojil zlato priznanje z odliko ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne zborovske skladbe med otroškimi zbori (Andrej Makor - Žabji zajtrk).

Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
(Ludwig van Beethoven)