vpisi APLIKACIJA ZA VPIS V GLASBENO ŠOLO in vse ostale informacije ...
Mednarodno tekmovanje Tartini 2024
997  |  A+ | a-
Mednarodno tekmovanje Tartini je nastalo z željo po večji prepoznavnosti violinskega virtuoza in skladatelja Giuseppa Tartinija in samega mesta Piran, ki je njegov rojstni kraj. V njegovo počastitev so njegove skladbe del obveznega repertoarja v disciplini violinistov.

Skladbe Bojana Glavine, domačega skladatelja in pianista, pa so obvezni del programa v disciplini klavir. Nenazadnje je večji del svojega skladateljskega opusa namenil prav temu inštrumentu. Bojan Glavina bo na tekmovanju prisluhnil vsem tekmovalcem pianistom ter osebno nagradil najboljše izvedbe njegovih del.

Pomembno vlogo pri organizaciji in izvedbi tekmovanja imata Občina Piran in Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Piran, ki za izvedbo tekmovanja odstopata svoje prostore, ki sodijo med najlepše dvorane na Obali.

Mednarodno tekmovanje Tartini ima tudi dobrodelno poslanstvo. Ob tej priložnosti se zbirajo sredstva za mlade nadarjene glasbenike, ki so namenjena nakupu novih inštrumentov ali kritju kotizacij za mojstrske tečaje in poletne šole. Za dobrodelno noto tekmovanja in finančno podporo skrbi zvesti partner Rotary klub Portorož.

Vse podrobnosti na spletni strani: https://tartini-competition.com/

NOVEJŠE NOVICE, ČLANKI IN ODMEVI ...

rss   Vsi prispevki - novejši in starejši - na enem mestu ...

Spoštovani.

Ob začetku šolskega leta vam želim dobrodošlico na glasbeni šoli Koper, ki se s svojo dejavnostjo razteza po štirih občinah slovenske Istre.
Vsako šolsko leto je nekaj posebnega in vsako šolsko leto se v mnogih pogledih razlikuje od predhodnih. In prav je tako.
Drage učenke, dragi učenci želim vam veliko zadovoljstva in uspeha, ki ga boste – verjamem dosegli s pridnim delom in vsakodnevnim vadenjem instrumenta in petja.
Vsi zaposleni na glasbeni šoli Koper, podružnici Piran in Izola si želimo, da bi skozi vrata glasbene šole prihajali nasmejani, kot tudi odhajali zadovoljni in z nasmeškom na obrazu.
Srečno in veliko doživetih melodij vam želim v tem šolskem letu.

Iztok Babnik,
ravnatelj Glasbene šole Koper

Babnik

Šolski koledar