FlavtIstra 2019
454  |  A+ | a-
Enodnevna delavnica, ki temelji na poglobljenem, praktičnem in uporabnem usvajanju znanja ter vajah za učinkovito reševanje težav igranja flavte.

Glasbena šola Koper
Sobota, 21. septembra 2019


PRIJAVA in VEČ INFORMACIJ: https://www.flute-festival.com/URNIK:
9.00 - 10.45

Nina Fajfar Baša: Človeško telo kot osrednji inštrument
Naike Dapiran: Prednosti igranja inštrumenta
11.00 - 12.30
Nina Fajfar Baša: Neravnovesje-Ravnovesje
Naike Dapiran: Glasba in izražanje kot terapija
15.00 - 16.30
Naike Dapiran: Vpliv glasbe na človekov razvoj - pri otrocih in odraslih
Nina Fajfar Baša: Moje telo – moja »druga« flavta
16.45 - 18.30
Naike Dapiran: Pristno igranje
Nina Fajfar Baša: Sproščeno igranje

NAMEN in UDELEŽENCI
• Strokovna delavnica je namenjena učencem, dijakom, študentom ter učiteljem flavte.
• Udeleženci se bodo praktično poglobili v ustrezna znanja in vaje pri reševanju težav igranja flavte ter bodo aktivno vključeni pri celodnevni praktični izvedbi in pridobljeno znanje ter vaje takoj uporabili v praksi.
• OBVEZNA je športna oprema. Udeleženci prinesejo s seboj armafleks in svoj inštrumen
 
Yamaha: https://www.youtube.com/watch?v=nuhn5j9vBwM
 
Top

 

 

NOVICE, ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Vsi odmevi ...

Spoštovani učenci, starši in skrbniki!

Lepo vas pozdravljam v novem šolskem letu. Vsi, ki nas že nekaj let spremljate in bedite nad svojimi mladimi »muzikusi«, se zahvaljujem za zaupanje, hkrati pa verjamem, da smo uspeli zadovoljiti pričakovanjem in željam vaših otrok po znanju igranja na inštrumente, petja in baleta. Verjamem, da se je vsak otrok pri nas dobro počutil in osvojil nova znanja, ki jih bo v novem šolskem letu še nadgradil.

Tistim pa, ki ste v tem šolskem letu prvič z nami, želim kar se da prijetno počutje na Glasbeni šoli Koper in obeh podružnicah v Izoli in Piranu. Naši učitelji vam bodo ponudili najkakovostnejšo storitev poučevanja in pedagoških pristopov, saj smo med najbolj uspešnimi glasbenimi šolami v Sloveniji. V učnem procesu naše poučevanje in zahtevnost programa prilagajamo posamezniku, glede na njegove sposobnosti in trenutne spretnosti, vendar pa stremimo k cilju, da mladi glasbeniki predelajo predpisan program za posamezni razred.

Zato mladim nadobudnim glasbenikom in tudi tistim malo starejšim, ki že več let obiskujete našo šolo, ob vsakem začetku šolskega leta osvežim spomin in opomnim, da je visoko glasbeno znanje in obvladovanje igranja na inštrument mogoče le z vsakodnevno in redno vajo. Inštrument mora potemtakem postati vaš najboljši prijatelj. Le tako lahko postane glasba tista svetla iskrica v dnevni rutini obveznosti, ki jih prinaša šolsko leto.

Glasbena šola vsem svojim obiskovalcem, malim in velikim, ne daje le znanj s področja glasbe. Daje jim obilico možnosti, da se razvijejo v izobražene in široko razgledane osebe, ki bodo skozi vse življenje cenile umetnost, v njej uživale, se s pomočjo nje izražale. Da bodo odrasli v ljudi, ki bodo spoštovali sebe in druge, razumeli pomen sodelovanja, da bodo razvili sposobnost empatije in priskočili na pomoč tistim, ki jo potrebujejo, da bodo znali sprejemati posameznikovo individualnost, da bodo opazili in bili opaženi. Hkrati pa si bodo razvili določene lastnosti, kot so marljivost, požrtvovalnost ter potrpežljivost, saj se je za dober rezultat potrebno potruditi, ker le-ta ne pride kar tako čez noč, ampak je plod neštetih ur truda.

V šolskem letu 2019/2020 vam želim lepih trenutkov z nami, Glasbeno šolo Koper, podružnico Piran in Izola.

Iztok Babnik,
ravnatelj Glasbene šole Koper

Babnik

Šolski koledar