Novice, članki in odmevi ...

Fontico je rešilna bilka za Glasbeno šolo Koper
Leto 2023/2024  |  14.03.2024  |  Videno: 196  |  A+ | a-
Vse kaže, da bo Glasbena šola Koper prepotrebne dodatne prostore dobila v palači Fontico
Vse kaže, da bo Glasbena šola Koper prepotrebne dodatne prostore dobila v palači Fontico
Primorske novice
Tekst: Nives Krebelj
Foto: Nataša Hlaj


V Kopru so, kot kaže, vendarle našli dolgoročno rešitev, s katero bi precej omilili, če že ne rešili, prostorsko stisko, ki pesti glasbeno šolo. Upe polagajo v palačo Fontico na Brolu. “Lokacija je odlična,” je danes sporočil ravnatelj Glasbene šole Koper Iztok Babnik.

“V prizadevanjih za reševanje prostorske stiske glasbene šole z občino preverjamo obetavno možnost,” je Iztok Babnik zadovoljen, da se morda obeta konec dolgoletne kalvarije z iskanjem dodatnih prostorov za Glasbeno šolo Koper.

Vse kaže, da so rešitev našli v palači Fontico na Trgu Brolo, blizu stavbe, kjer že zdaj domuje glasbena šola. O tem se je Babnik z županom Alešem Bržanom in vodjo urada za družbene dejavnosti Timotejem Pirjevcem pogovarjal že decembra. Oba sta podprla prizadevanja Glasbene šole Koper, da bi ostala v mestnem jedru ter dodatne prostore pridobila še v palači Fontico, kjer je pred selitvijo delovala upravna enota.

Prostore v stavbi Fontico so si konec februarja ogledali predstavniki šole skupaj s koprskim podžupanom Janezom Starmanom, na ogledu sta bila tudi arhitekta Marjan Vrabec in Saša Vuk. Po besedah Babnika oba ocenjujeta, da je stanje konstrukcije objekta solidno in primerno za glasbeno dejavnost.

“Menimo, da prostori predstavljajo izjemno priložnost za reševanje prostorske stiske Glasbene šole Koper. Lokacija je odlična, tloris stavbe in prostorov pa nudi možnost za ureditev prepotrebnih učilnic, orkestrske dvorane, knjižnice, baletne dvorane in drugih spremljajočih dejavnosti,” je danes sporočil Babnik.

Vodstvu občine so poslali nekaj predlogov, da bi skupaj nadaljevali aktivnosti, s katerimi bi prišli najprej do projektne naloge in potem do konkretnega načrta urejanja objekta Fontico. “Ta ne bi pomenil samo dolgoročne rešitve za razvoj glasbene šole, ampak bi bil velika pridobitev za Trg Brolo in središče mesta Koper,” je prepričan ravnatelj Iztok Babnik.