Novice, članki in odmevi ...

V Ankaranu poleg violine in flavte tudi pouk klavirja
Leto 2023/2024  |  30.01.2024  |  Videno: 305  |  A+ | a-
Na klavir, ki je nameščen v Medgeneracijskem središču, v tem šolskem letu igra 18 učenk in učencev
Na klavir, ki je nameščen v Medgeneracijskem središču, v tem šolskem letu igra 18 učenk in učencev
Primorske novice, Istra
Tekst: Alenka Penjak
Foto. občina Ankaran


Medgeneracijsko središče je včeraj postalo tudi glasbena učilnica za mlade pianiste. V njem je namreč svojo prvo uro klavirja z učenci odigrala profesorica Aleksandra Alavanja Drucker. V inštrumentalni ekipi Glasbene šole Koper, ki v Ankaranu že drugo šolsko leto izvaja glasbeni pouk, sta še violina in flavta.

Na enem mestu, prav v Medgeneracijskem središču, je združen pouk vseh inštrumentov, ki jih v Ankaranu poučujejo v okviru Glasbene šole Koper.

Že od lanskega šolskega leta v prostorih v Ulici Rudija Mahniča 1 odzvanjata zvoka violine in flavte, ki ju poučujeta Katja Dadič in Jelena Pešić. Včeraj se jima je pridružil tudi zvok klavirja, medtem ko pouk glasbene pripravnice ostaja v prostorih ankaranske osnovne šole. “Da so otroci, ki v Ankaranu obiskujejo glasbeno šolo, poslej združeni na enem mestu, je seveda pridobitev. Omogoča jim, da drug drugega poslušajo, in jim odpira možnosti sodelovanja med njimi,” je nove učilnice vesela profesorica klavirja Aleksandra Alavanja Drucker. Svojih 18 učenk in učencev je doslej poučevala v učilnici v pritličju stavbe na Bevkovi 1.