Novice, članki in odmevi ...

Dogovor med občino in Glasbeno šolo Koper: prvi korak je narejen
Leto 2023/2024  |  11.12.2023  |  Videno: 365  |  A+ | a-
Palača Fontico bi rešila prostorsko stisko, ki pesti Glasbeno šolo Koper.  Foto: Nataša Hlaj
Palača Fontico bi rešila prostorsko stisko, ki pesti Glasbeno šolo Koper.  Foto: Nataša Hlaj
Primorske novice
Tekst: Alenka Penjak
Foto. Nataša Hlaj


“S sestankom in pogovorom na Mestni občini Koper sem zadovoljen in veselim se nadaljnjih skupnih korakov v novem letu 2024,” pravi Iztok Babnik, ravnatelj Glasbene šole Koper.

Potem, ko je pobuda ravnatelja Iztoka Babnika in učiteljev Glasbene šole Koper za urgentno reševanje prostorske stiske doživela v javnosti veliko podporo, saj jo je podpisalo skoraj 2000 ljudi, je sledil tudi pogovor pri županu Alešu Bržanu, ki je na sestanek povabil še Timoteja Pirjevca, vodjo urada za družbene dejavnosti.
Iztok Babnik pravi, da oba podpirata prizadevanja Glasbene šole Koper, da bi ostala v mestnem jedru ter dodatne prostore pridobila še v palači Fontico, kjer je pred selitvijo delovala upravna enota. Ravnatelju sta oba sogovornika zagotovila, da bo v novem proračunu 10.000 evrov namenjenih za izdelavo dokumenta identifikacije investicijskega projekta (DIIP) in se bo s tem začel postopek reševanja prostorske stiske.
“Prvi korak je torej narejen, pričakujemo pa tudi naslednje konkretne korake pri zagotavljanju prostorov za izvajanje naše dejavnosti osnovnega in srednjega glasbenega izobraževanja,” dodaja Iztok Babnik.