Novice, članki in odmevi ...

ČUDEŽNO POPOTOVANJE Z ZVOKI KITARE - POLETNI KITARSKI VEČERI V STAREM MESTNEM JEDRU KOPRA IN POLETNE KITARSKE USTVARJALNICE
Leto 2014/2015  |  03.07.2015  |  Videno: 361232  |  A+ | a-
MuzikObala, spletni portal, julij 2015
Tekst in fotografija: Samo TurkPrireditev, ki jo je finančno podprla tudi Mestna občina Koper, stremi k posebnemu načinu oživitve starega mestnega jedra Kopra. Organizatorji so se odločili glasbo umestiti v izstopajoči prostor samostana, kjer se je zvok priljubljenega inštrumenta zlil in polno zaživel v čudoviti arhitekturi.

Poleg večernih dogodkov, namenjenih širši javnosti, gre poseben poudarek tudi izobraževanju in izpopolnjevanju otrok. Učenci koprske, tolminske in postojnske glasbene šole so bili tri dni združeni v »Poletni kitarski ustvarjalnici«, kjer so krepili svoje kitarsko znanje ter se kreativno sproščali tudi na likovni in športni ravni.

Na zaključnem večeru so svojim staršem in ostalemu občinstvu dokazali, kakšno moč ima ustvarjalnost. Rdeča nit programa je bilo delo angleške skladateljice Marie Linnemann, ki temelji na fantazijskem popotovanju s kitaro. Orkester dvanajstih mladih kitaristov s spremljavo treh učiteljev je prisotne popeljal na pravo čudežno popotovanje z zvoki kitare. Atrij samostana sv. Ane je postal pravo pravljično prizorišče, kjer je bilo moč otroške ustvarjalnosti meriti tudi preko tematske razstave njihovih slik.

Prireditev, ki temelji na splošni kreativnosti tako posameznika, kot celotne družbe, se bo v prihodnje nadgrajevala, so sporočili organizatorji.