Novice, članki in odmevi ...

JUTRI ZAKLJUČNI NASTOP GLASBENE REVIJE SV. CM
Leto 2014/2015  |  31.03.2015  |  Videno: 361153  |  A+ | a-
Primorski dnevnik, 31. 3. 2015


Zaključni nastop 15. glasbene revije Sv. Ciril in Metod bo v sredo, 1. 4. ob 16. uri v gledališču Prešeren v Boljuncu.

Pobuda se uspešno širi na veliko število zasebnih in državnih šol, tako slovenskih kot italijanskih. Letos je sodelovalo 120 učencev iz cele pokrajine, tako, da je strokovna komisija poslušala kar sedem ur glasbe. Predsedovala je muzikologinja in predsednica Društva prijateljev glasbe iz Kopra Helena Filipčič Gardina, člana pa sta bili glasbena pedagoginja Feida Pasini in flavtistka Irina Perosa.

Za zaključni nastop je komisija izbrala dve večji instrumentalni skupini (Glasbena skupina Inštituta Beata Vergine in Šolski Orkester Sv. Ciril in Metod), štiri komorne zasedbe (harmonikarski orkester, duo kitar Mercandel-Ficiur, duo flavta in klavir Acquavita-Vertovec in klavir štiriročno Lakovič-Devetak Legiša) in trinajst solistov: flavtisti Ivan Ambroz Pavlicevich, Melanie Imperia, Elia Gustin in Martin Vertovec, violinistki Alida Sharazad Igbaria in Sara Schisa, harmonikaš Jakob Kralj in pianisti Ema Petejan, Ginevra Petris, Vittoria Blasig, Petra Godnič, Daniel Ota in Jan Coretti Kuret.

Tudi letos bo zaključni nastop posnela tehnična ekipa RAI-Radia Trst A. Na koncu nastopa bo žirija podelila nagrade in diplome za najboljše izvedbe in najvišje nagrade, katerih dobitniki se bodo lahko udeležili tekmovanja, ki ga prireja Licej Carducci-Dante.