GŠ Koper na RA Koper
187  |  A+ | a-

Z "živim" koncertom iz Studia Hendrix Radia Koper se je predstavila Glasbena šola Koper s petimi komornimi skupinami in eno solistko. Poleg učencev koprske so jo zastopali tudi mladi glasbeniki s podružničnih šol iz Izole in Pirana ter seveda dijaki edine primorske Umetniške gimnazije.

V četrtek 25.1., so se med 20. 00 in 21.00 uro tako zvrstili Kvartet klarinetov iz Pirana, Trio Vivace iz Kopra, kitarski Duo Modri zvezdi, koprska učenka trobente Špela Babnik, Sekstet harmonik, ta združuje učence od 4. do 7. razreda, in Kvartet štirih pozavnistk, ki so si nadele ime Sončnice.

Z mladimi virtuozi, starimi od 9 do 16 let, in njihovimi mentorji (Robert Stanič, Nuša Gregorič, Friderik King, Mitja Bobič, Sonja Mezgec in Andraž Cenčič) se je pogovarjala Janja Lešnik, ki je seveda pred svoj mikrofon povabila tudi ravnatelja Iztoka Babnika za nekoliko obširnejšo, morda tudi zgodovinsko orisano predstavitev šole.

Slike iz koncerta v živo

Posnetek koncerta v živo

Top

 

NOVICE, ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Na odmeve se lahko naročite in ob novem članku boste obveščeni. / Vsi odmevi ...

Dragi starši in skrbniki.

Veseli nas da ste se v šolskem letu 2017/18 odločili svojega otroka prepustiti v vzgojo in izobraževanje Glasbeni šoli Koper, podružnici Izola in Piran. Zavzemali se bomo, da bodo vaši otroci deležni kvalitetnega pouka, prijaznega okolja in motivacije za doseganje novih veščin in znanj pri inštrumentu, petju in plesu. Najboljše učenke in učence pa bomo kot vsako leto tudi v letošnjem šolskem letu še dodatno nagradili.

Naši otroci, učenke in učenci se dnevno srečujejo z mnogimi izzivi in nalogami, ki jih narekujejo obveznosti osnovne, srednje šole, obveznosti do družine in prijateljev. Te obveznosti otrokom vzamejo obilico časa. Tudi v glasbenem izobraževanju je zelo pomembno vsakodnevno posvečanje svojemu inštrumentu, petju ali plesu, saj le na tak način lahko učenci dosežejo dobre rezultate pri obvladovanju inštrumenta, ubrano muziciranje in izražanje v glasbi, hkrati pa izpolnijo svoja pričakovanja in v glasbenem svetu resnično uživajo.

Ukvarjanje z glasbo – vadenje- igranje inštrumenta, igranje v komornih skupinah, orkestrih in petje v zborih, ples spodbujajo in krepijo sekundarne sposobnosti posameznika, ki imajo učinke v vsakodnevnih opravilih v privatnem kot tudi v profesionalnem življenju posameznika. To so kreativnost, vztrajnost, motivacija, strpnost, zmožnost sodelovanja v skupini in krepitev pripadnosti skupini.

Skozi glasbo vašemu otroku ponujamo zmožnost spoznavati sebe in sveta okoli sebe, drugačne komunikacije in kultivacijo drugih socialnih veščin. Glasba je univerzalni jezik, saj je notno črtovje in notni zapis po celem svetu enak in ne pozna meja, ne barve kože ali verske pripadnosti.

Iztok Babnik
Ravnatelj Glasbene šole Koper

Babnik

Šolski koledar