Novice, članki in odmevi ...

Na orkestrskem kampu Mali filharmonik se mojstri več kot 70 mladih glasbenikov
Leto 2018/2019  |  03.07.2019  |  Videno: 360840  |  A+ | a-
Primorske novice
Tekst: Andraž Gombač


Te dni je Debeli rtič spet uglašen - na tretjem orkestrskem kampu Mali filharmonik se od minule do prihajajoče sobote mojstri več kot 70 mladih glasbenikov iz vse Slovenije. 


Zbrani so v dva godalna orkestra, prvega za otroke od prvega do četrtega razreda osnovnega glasbenega izobraževanja in drugega za otroke od petega razreda naprej. 

Orkestrski kamp odlikuje visoka strokovna raven glasbenega izobraževanja z izkušenimi mentorji, so v sporočilu za javnost poudarili organizatorji na čelu z umetniškim vodjo in pobudnikom Malega filharmonika, dirigentom in violinistom Žigo Cerarjem. 

Udeleženci vsako leto pridobljeno znanje pokažejo na treh koncertih, tradiciji so zvesti tudi letos: drevi ob 20. uri bodo nastopili na Tartinijevem trgu v Piranu, jutri ob 20. uri na koncertu v hotelskem kompleksu Bernardin v Portorožu, kjer bodo prav tako nastopili pod milim nebom, v petek pa jim bo mogoče prisluhniti še na Debelem rtiču, kjer bo z njimi zaigral tudi Tilen Artač, violončelist in humorist. Obljubljajo, da bo poskrbel tudi “za animirano vzdušje”.