Novice, članki in odmevi ...

NAVDUŠILA Z IZVIRNO MUZIKALNOSTJO
Leto 2015/2016  |  22.04.2016  |  Videno: 361206  |  A+ | a-
Primorske novice
Tekst: NR
Foto: iz osebnega arhiva



Pred dnevi je v evropski prestolnici potekalo Mednarodno tekmovanje mladih pianistov Merci, Maestro!, na katerem si je učenka Glasbene šole KoperNastasja Češnjevar Ušumović priigrala izjemno visoko uvrstitev.

Nastasja Češnjevar Ušumović je osvojila tretje mesto in pridobila naziv lavreata. Najnovejši bruseljski uspeh je njena že štirinajsta nagrada pod mentorstvom profesorice Valentine Češnjevar.

Na tekmovanju v dveh etapah, ki ga prireja bruseljska glasbena šola Čajkovski, se je v treh starostnih kategorijah prvi dan pomerilo več kot 120 pianistov iz 35 držav. V kategoriji najmlajših se je od 41 pianistov iz 20 evropskih držav v finale poleg Nastasje Češnjevar Ušumović uvrstilo še 14 tekmovalcev. Naslednji dan so se predstavili z novim programom in le štirje so si prislužili nagrade. Koprčanka se je v prvi etapi predstavila s skladbami Mozarta in Liszta, v finalu pa je igrala Bacha, Chopina in Berkoviča. Žirija je za njeno predstavitev na zaključnem gala koncertu izbrala Chopinov Impromptuv As-duru ter pohvalila njeno izvirno muzikalnost in sugestivnost interpretacij.