Novice, članki in odmevi ...

ANA MITTENDROFER - ZLATI VIOLINSKI KLJUČ GLASBENE ŠOLE IZOLA ZA ŠOLSKO LETO 2011/12
Leto 2011/2012  |  06.06.2012  |  Videno: 360810  |  A+ | a-

Piše: Danijela Terbižan

Na osrednji prireditvi ob 60. obletnici Glasbene šole Izola, ki je bila v Kulturnem domu Izola, je bilo podeljeno priznanje šole za najuspešnejše učence glasbene šole. Za šolsko leto 2011/12 je zlati violinski ključ dobila violončelistka Ana Mittendorfer.
Glasbeno pot je začela pri šestih letih na GŠ Koper v razredu mag. Alenke Zupan na kljunasti flavti. S sedmimi leti je začela igrati violončelo na Glasbeni šoli Izola pri Antoniju Hajdinu, profesorju violončela, ki jo poučuje še danes. Že naslednje leto (2008/2009) se je kot najmlajša tekmovalka med violončelisti udeležila Regijskega tekmovanja mladih glasbenikov Primorske ter osvojila zlato priznanje in si tako priigrala udeležbo na državnem tekmovanju TEMSIG. Tam je prejela bronasto plaketo. V šolskem letu 2009/2010 se je udeležila mednarodnega tekmovanja v Padovi in osvojila tretjo nagrado. Leta 2010/2011 je na Regijskem tekmovanju Primorske osvojila zlato priznanje. Regijskega tekmovanja Primorske se je udeležila tudi v letošnjem šolskem letu, kjer je dobila zlato priznanje in za nagrado tudi snemanje na Radiu Koper Capodistria. Uspeh je ponovila na državnem tekmovanju TEMSIG in prejela zlato plaketo.

Solistično redno nastopa na šolskih in izvenšolskih nastopih, kjer se šola želi predstaviti z dobrimi učenci. Od samega začetka igra v komornih skupinah z violončeli, godalnih orkestrih, poje v zboru OŠ Sveti Anton, sodelovala pa je tudi s Pihalnim orkestrom Izola. Od leta 2010/2011, ko je bil na Glasbeni šoli Izola ustanovljen ansambel violončel »Violoncello  principale«, katerega mentor je njen učitelj, deluje kot vodja. V letošnjem šolskem letu se je prostovoljno vključila v mlajši godalni orkester GŠ Koper. Redno nastopa kot izbrana učenka na zaključnih nastopih Glasbene šole Izola.
Ana se je kljub svoji mladosti že uspela oblikovati v mlado glasbeno osebnost. Na odru jo odlikujeta prikupna sproščenost in karizma, s katero osvoji poslušalce. V glasbeno interpretacijo pa pri vsaki zaigrani frazi preko otroške preprostosti in pristnosti spretno vpleta prepričljivost in lastni temperament.
Ani želimo še veliko uspehov in veselja ob glasbi!