Novice, članki in odmevi ...

NAJVIŠJE OCENJEN MLADI TENORIST IZ KOPRA
Leto 2012/2013  |  17.04.2013  |  Videno: 361352  |  A+ | a-
Piše: TG

V obmorskem mestu Herceg Novi v Črni gori se je od 4. do 7. aprila letos odvijalo 6. mednarodno tekmovanje solopevcev »Bruna Špiler«. Udeležilo se ga je 54 pevcev iz enajstih držav sveta. Štiričlanska žirija iz Berlina, Francije in Litvanije je uspešnim tekmovalcem dodelila tudi posebne nagrade.





Na tekmovanju se je predstavil 19-letni Gregor Ravnik, študent Medicinske fakultete v Ljubljani in dijak petja na Gimnaziji Koper, vzporedno glasbeno izobraževanje, v razredu prof. Tanje Grlica. Med najmlajšimi solopevci je v predkategoriji dosegel najvišje število točk -  98,75 -  zlato plaketo in prvo mesto, ter bil tudi sicer najboljše ocenjen med vsemi moškimi glasovi. Podeljeni sta mu bili še dve posebni nagradi: štipendija za aktivno udeležbo na mednarodnem opernem festivalu »Oper oder-Spree« v Nemčiji, 14.7. do 5.8.2013, ter ena od nagrad Operosa Opera Festivala.



Gregor Ravnik je sicer že v preteklih treh letih posegal po najvišjih odličjih na državnem in dveh mednarodnih pevskih tekmovanjih. Tokrat mu je žirija, ki je bila navdušena nad izjemnim tenorskim glasom in velikim glasbenim talentom, ponudila možnost izobraževanja in koncertiranja še izven Slovenije.