Novice, članki in odmevi ...

ZLATI VIOLINSKI KLJUČ ANI BIRSA KRUŠEC IN ERIS ŠKER
Leto 2012/2013  |  26.08.2013  |  Videno: 361273  |  A+ | a-
Bobnič, avgust 2013

Že osmo leto zapored je bil na zaključnem koncertu Glasbene šole Izola podeljen tudi zlati violinski ključ, najvišje priznanje glasbene šole. Letos sta si ga prislužili učenki Ana Birsa Krušec in Eris Šker, ki sta v preteklih letih in v tekočem letu zelo uspešno zastopali šolo na različnih prireditvah in na tekmovanjih dosegli vidnejše uspehe.
Ana Birsa Krušec je edina učenka glasbene šole v Istri, ki se je odločila nadaljevati šolanje v programu kljunaste flavte, zanimivega in vse redkeje zastopanega baročnega inštrumenta. Leta 2010 je na regijskem tekmovanju v Postojni v 1. A kategoriji prejela zlato priznanje in prvo nagrado. Na državnem tekmovanju TEMSIG istega leta v Velenju je osvojila bronasto priznanje. Februarja letos je na regijskem tekmovanju v Kopru nastopila kot edina predstavnica Primorske v 1. B kategoriji in prejela zlato nagradoi, s čimer si je zagotovila nastop na državnem tekmovanju v Kočevju.
Violinistka Eris Šker se je prav tako udeležila številnih regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj in prejela več priznanj in nagrad. Leta 2009 se je prvič udeležila mednarodnega tekmovanja Ars Nova International Music Competition Trieste in prejela 3. nagrado. Leto pozneje je na istem tekmovanju prejela 2. nagrado. Sledilo je tekmovanje Leona Pfeiferja v Ljubljani, kjer je prejela 2. nagrado, in tekmovanje Giovani Musicisti Città di Treviso, na katerem je prejela 1. nagrado. Leta 2011 je na regijskem tekmovanju ZPGŠ dosegla 1. mesto, zlato priznanje in posebno priznanje za najvišje število točk v kategoriji. Leta 2012 je na regijskem tekmovanju ZPGŠ ponovno osvojila 1. mesto, zlato priznanje.
Obe dekleti sta vsestransko glasbeno aktivni; sodelujeta tudi v komorni skupini glasbene šole Etnotok, ki izvaja izključno etno glasbo. Poleg tega pa tudi pojeta v mladinskem pevskem zboru.