Novice, članki in odmevi ...

9. MEDNARODNA POLETNA ORKESTRSKA IN KOMORNA ŠOLA OrkesterkamP
Leto 2013/2014  |  01.07.2014  |  Videno: 361022  |  A+ | a-
Glasna, junij-julij 2014
foto: Jernej Skrt


Poletna šola OrkesterkamP v Bovcu omogoča dopolnilno glasbeno izobraževanje na visoki kakovostni ravni. S premišljenimi pedagoškimi metodami priznanih mentorjev, dirigentov koncertantov in profesorjev iz uveljavljenih pedagoških in koncertnih ustanov ter orkestrov iz vse Evrope posveča posebno pozornost ustvarjalnemu učenju. Udeleženci bodo vstopili v privlačni svet glasbe pod strokovnim vodstvom in v tesnem sodelovanju.
Ponudba OrkesterkamPa v tej sezoni obsega pet orkestrov in ansamblov: dva mladinska (pihalni in simfonični), festivalski in veliki simfonični orkester ter Jazz Cool Bovec Band. Poleg tega pa je v tokratni ponudbi novost za ljubitelje petja. Priznani zborovodja Ambrož Čopi bo vodil Mladinski pevski zbor Bovec. Orkestre bodo vodili domači (Mirko Orlač, Matjaž Brežnik, Jaka Strajnar) in tuji dirigenti (Andrea Loss iz Italije, Ivan Meylemans iz Belgije).
Poletna glasbena akademija v Bovcu bo prinesla več zanimivih seminarjev, med nji¬mi bo tudi tečaj notografije in aranžiranja z računalniškim programom Sibelius (vodil ga bo skladatelj Jaka Pucihar), maestro Ivan Meylemans pa bo poučeval na dnevnem dirigentskem tečaju.
V festivalski ponudbi bo tudi petindvajset koncertov na številnih privlačnih prizoriščih v Bovcu in okoliških vaseh. Festivalski koncerti bodo obiskali tudi Tolmin, Kobarid, Bled, Postojno, Šempeter pri Gorici, Izolo, poleg orkestrskih pa bodo na vrsti še koncerti komornih skupin. Intenzivne vsakodnevne lekcije glasbe OrkesterkamPa se bodo prepletale s številnimi zanimivimi dejavnostmi v prostem času, kakršne Bovec kot športno-adrenalinski center in smaragdna reka Soča ponujata. Več pa lahko preberete na domači spletni strani www.upol.si.