Novice, članki in odmevi ...

IZJEMEN USPEH EVE TOMŠIČ
Leto 2015/2016  |  07.12.2015  |  Videno: 364364  |  A+ | a-
Tekst: Lučka Svetlana Joksić
Foto: arhiv tekmovanja







Od 23. novembra do 3. decembra 2015 je v Izraelu potekalo 19. mednarodno harfistično tekmovanje, eno najprestižnejših svetovnih glasbenih tekmovanj za harfiste. Eva Tomšič, bivša učenka Glasbene šole Koper in bivša dijakinja Umetniške gimnazije Koper, se je s svojimi nastopi prebila skozi 3. etape tekmovanja in z uvrstitvijo v veliki finale osvojila sam harfistični "Olimp". Ne le to. Zasedla je izjemno tretje mesto in tako skupaj s prvo uvrščeno Yuying Chen iz Kitajske ter drugo uvrščeno francozinjo Anaelle Tourret osvojila vrh najprestižnejšega svetovnega tekmovanja, ki so "skrite" želje prav vsake profesionalne harfistke.
 
 


Eva je te sanje dosegla s svojo briljantnostjo, s svojim neverjetnim fokusom in delom ter z umetniškim izrazom, ki očara in seže globoko v dušo poslušalcev. Vsi v Sloveniji smo lahko ponosni na dosežek izjemne mlade umetnice, saj tak preboj med svetovno harfistično elito še ni uspel nikomur v Sloveniji do sedaj. Eva je z uresničitvijo svojih sanj prižgala iskrico vere in navdušenja v srcih številnih slovenskih mladih harfistk in jim dala upanje... Kljub izjemnemu uspehu je ostala skromna in še vedno povezana s svojo slovensko harfistično - glasbeno "ekipo".
 

Evin uspeh je najprej samo njen. Proslavljanje tega uspeha pa je skupno - saj se mnogi iskreno počutimo del tega veselja. Ko na vrhu nisi sam, se blagoslov, ljubezen in sreča ob zmagi pomnožijo in posejejo v svet...
Eva je na "zmagovalnih stopničkah" stala v velik ponos svoje profesorice Jane Bouškove, pa tudi Anje Gaberc in vseh nas!