Novice, članki in odmevi ...

KOPRSKE HARFISTKE NAVDUŠILE NA LJUBLJANSKIH ODRIH
Leto 2015/2016  |  17.11.2015  |  Videno: 360952  |  A+ | a-
Tekst: Svetlana Lučka Joksić
Foto: iz osebnega arhiva




V ponedeljek, 9. novembra 2015, je imela harfistka Bilka Peršič svoj "ognjeni krst" na "zaresnih koncertnih odrih" z odličnim nastopom v ciklu koncertov Glasbene mladine ljubljanske "Prisluhnimo v Operi" v Orfejevem salonu SNG Opera in balet Ljubljana. Bilka nas je navdušila in razveselila s svojo neustavljivo pozitivno energijo in z odličnim muziciranjem! En "bis" je bil za navdušeno občinstvo kar premalo... Bravo, Bilka! Takih ljudi in take glasbe je prav potreben ta svet!

V sredo, 11. novembra 2015, pa je s svojim nastopom v okviru cikla Festivala Ljubljana "Mladi virtuozi" izjemna mlada harfistka Eva Tomšič vse navzoče dobesedno presunila! To je bil njen zadnji koncert pred odhodom na najbolj prestižno harfistično tekmovanje na svetu, kjer je 1. nagrada koncertna harfa. Tekmovanje traja kar 14 dni. Tekmovalci pa se morajo prebiti skozi 4. etape. Svoj izredno zahteven program je izvedla vrhunsko in s svojo umetnostjo vtisnila nepozaben pečat. Gotovo se bo z nastopi v Izraelu prebila v sam svetovni vrh mladih harfistov. Vsi jo podpiramo in držimo pesti zanjo!

Kot njuna prva učiteljica vem, da je za njun hiter razcvet v srednješolskih letih ter za hiter razvoj in preboj na pomembne koncertne odre v veliki meri zasluga njune srednješolske profesorice Anje Gaberc. Čestitke vsem trem!